Fysioterapi
Vi er specialister i din krop.
Specialister i kroppen:
Vores fysioterapeuter er dygtige til at diagnosticere problemer i din krop, og hjælpe dig med at få det bedre. Det kan være alt fra et hold i nakken, hovedpine, smerter i ryggen, til smerter i knæ eller i skulder. Har dit problem noget med muskler, led, nervevæv og knogler at gøre, så kan vi som fysioterapeuter hjælpe dig.
Har du brug for genoptræning efter en operation, eller er du blevet ramt af en sygdom i din krop eller hjerne, så er vi stedet for genoptræning. Vi har et rigtigt godt samarbejde med vores kollegaer i kommunen, og det er tit os du vil blive henvist til, når din genoptræning eller træning skal fortsætte. Vi har nem adgang til klinikken fra gadeplan, og du finder os nemt i Vestervoldgade.
Er du kommet akut til skade, eller er du ramt af en mere kronisk lidelse, så har vi i vores team kompetencerne til at hjælpe dig.
Vi undersøger, behandler og træner alle diagnoser i alle aldre. Lige fra Baby til senior.
Hvilke behandlingsformer anvendes indenfor fysioterapi:
Vi har en masse forskellige kompetencer i vores team af fysioterapeuter, og det benytter vi os af en gang i mellem. Hvis din fysioterapeut vurderer, at det er bedre du skifter over til en kollega, som har mere viden om din problemstilling, eller du har godt af at komme på et særligt træningshold, så sikrer det at du modtager den bedste behandling. Hos os benytter vi os af, at vi hver især har forskellig efteruddannelse til gavn for vores patienter.
Vi anvender mange forskellige behandlingsmetoder indenfor fysioterapi. Vi arbejder bl.a. med mobilisering af led, manipulationsteknikker, udspænding af nervevæv, stræk på bindevæv og muskler, manuel behandling/massage etc.. Udover at bruge vores hænder har vi også en lang række supplerende værktøjer, som for eksempel ultralyd, el-stimulation, lightforcelaser, kinesiotape, fast tape eller akupunktur.
Hos os har vi en aktiv tilgang til fysioterapi, og derfor vil du ikke kun modtage passiv behandling, men vi vejleder dig også i ,hvordan du kan træne/genoptræne og håndtere eventuel smerte på en hensigtsmæssig måde, så du kan bibeholde dit aktive liv.
Vi er specialiseret i behandling og genoptræning indenfor mange forskellige mere kroniske diagnosegrupper, f.eks gigtsygdomme, neurologiske sygdomme, medfødte lidelser. Det er typisk sygdomme, der hører under den vederlagsfrie ordning. Vi har meget fokus på at hjælpe dig til at øge dine ressourcer, og derfor vil vi altid anbefale dig at træne. Genoptræning efter en skade kan foregå i vores træningsafsnit eller på et af klinikkens hold, eller vi kan lave et genoptræningsprogram, som du kan bruge derhjemme.
Vi behandler :
- Uspecifikke rygsmerter, smerter fra muskler og led i ryggen.
- Smerter i ryggen med eller uden udstråling til et ben. Discusprolaps/ discusprotrusion eller stenose med nervepåvirkning.
- Skævhed i ryggen pga skoliose.
- Nakkesmerter, enten traumatisk ( f.eks piskesmæld), eller spændingsrelateret.
- Hold i nakken eller ryggen
- Forskellige typer hovedpine: spændings-, nakkehovedpine, migræne.
- Kæbesmerter eller klikkende lyde i kæbeled.
- Skuldersmerter pga overbelastning/ skade / ruptur på sene og muskel.
- Frossen skulder
- Instabil skulder
- Afklemningssyndrom i skulder
- Irriteret slimsæk i skulder, albue, knæ, hofte.
- Tennis albue og golfarm.
- Ganglion – seneknude i hånden.
- Piriformis syndrom
- Artrose i hofte og knæ ( slidgigt).
- Vridskade i knæet
- Irriteret slimhindefold i knæet
- Baker cyste i knæet
- Foreste og bagerste korsbåndskade i knæ.
- Menisk skade i knæ.
- Skinnebensbetændelse opstået i forbindelse med løb.
- Achillessene problemer med forskellige grader af forandringer i senen.
- Svangseneproblemer under foden og/eller hælspore.
- Forstuvning i ankelled.
Og en lang række andre diagnoser…………………………
Vi er specialister i kroppen og ønsker at give dig den bedste behandling. Vores behandling skal hjælpe dig til at få det bedre, og derfor bliver vi ikke ved med at behandle dig uden det giver mening. Hvis vi vurderer, at den behandling vi giver dig ikke er virksom på den problemstilling du er kommet med, så bliver du sendt tilbage til din egen læge, speciallæge eller anden relevant behandler vi samarbejder med. Det er vigtigt at vi hen af vejen får sat realistiske mål for din behandling.
Husk det gule sundhedskort
Hver gang du skal til behandling skal dit sundhedskort registreres i kortlæseren i vindfanget ved hoveddøren. Så kan vi se du er kommet.
Afsprit hænder
I vindfanget ved hoveddøren finder du sprit til hænder. Du skal afspritte når du kommer til klinikken og når du forlader klinikken